Fractie bericht

Doetinchem 04-2021-2.jpg
CU_SGP_Logo
Door CU SGP Doetinchem op donderdag 22 april 2021

Fractie bericht

Fractie - De fractie vergadert nu alweer maanden digitaal, nadat we vorige jaar rond de zomer enkele keren bij elkaar geweest waren in het stadhuis van Doetinchem. Het digitaal vergaderen gaat prima, maar we missen de echte ontmoeting. Verder hebben we mooi nieuws te melden over de fractie, namelijk dat dat we behoorlijk uitgebreid zijn!

Vorig jaar heeft Merle Lenselink zich bij de fractie aangesloten en de afgelopen maanden hebben we Bertine Laban en Eva Verhulst mogen verwelkomen als fractieleden. We zijn erg blij met deze aanwinsten en voelen ons extra gesteund door hun input en betrokkenheid. Sinds september 2020 is Sanneke Pijning raadslidopvolger geworden en zij heeft in februari namens onze fractie een mooi spel en voorjaarskaarten bij verzorgingshuis Den Ooiman gebracht om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Koopzondag - Dit is een steeds terugkerend onderwerp in de gemeenteraad geweest. In juli 2020 was een motie aangenomen, waarbij is afgesproken dat de wensen van inwoners en winkeliers gepeild zouden worden. Aan de hand van die uitkomsten zou opnieuw een debat gevoerd worden. Het onderzoek is uitgevoerd en uit de uitkomsten bleek dat zowel bij inwoners als winkeliers circa 60% de openstelling in de huidige vorm wilden behouden (1x per maand dus). Bijna het gehele CDA, SP en GroenLinks stemden dan ook voor het behouden van één koopzondag per maand. Wij steunden dit niet, omdat ons standpunt is: geen zondagopenstelling.

De overgrote meerderheid van de gemeenteraad had helaas geen enkele boodschap aan de uitkomsten van de onderzoeken, waardoor alle winkels in geheel Doetinchem nu elke zondag open mogen van 07.00-22.00. Onze fractie betreurt deze uitkomst ten zeerste.

Verkiezingingen - We zijn blij dat zowel de fractie van de SGP als de fractie van de ChristenUnie hun zetels in de Tweede Kamer hebben weten te behouden. In Doetinchem hebben beide partijen iets meer stemmen gekregen dan in 2017. Laten we blijven bidden voor onze partijen: dat het christelijke geluid duidelijk hoorbaar mag zijn!