Berichten geschreven door CU SGP Doetinchem

 1. BESTUUR, ORGANISATIE EN BEDRIJFSVOERING
  CU_SGP_Logo
  Door CU SGP Doetinchem op 22 april 2020

  Vergadering raad digitaal

  Op donderdag 23 april vergadert de raad van de gemeente Doetinchem voor het eerst digitaal. De raadsleden vergaderen vanuit huis en zijn digitaal met elkaar verbonden. Je kunt de vergadering volgen via de livestream op https://besluitvorming.doetinchem.nl.

  Landelijke wetgeving in verband met de bestrijding van het coronavirus maakt het mogelijk dat de gemeenteraad tijdelijk digitaal besluiten neemt. De raadsleden loggen in vanuit huis in een digitale vergaderzaal. De voorzitter kan in deze digitale raadzaal bepalen wie het woord krijgt. De voorzitter en griffier zijn als enigen fysiek aanwezig in de raadzaal.

  Alle raadsbijeenkomsten vinden voorlopig plaats in deze digitale raadzaal.

  Lees verder

  Labels:

 2. gemeentehuis dtc
  CU_SGP_Logo
  Door CU SGP Doetinchem op 26 november 2019

  Financiële uitdagingen in onze gemeente

  Er is momenteel veel te doen in de media over de financiën van gemeenten. U heeft er ongetwijfeld wat van meegekregen. Gemeenten ontvangen hun inkomsten voor een groot deel van de Rijksoverheid. Die inkomsten lopen terug, terwijl gemeenten wel verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van wettelijke taken. Met name in het sociaal domein zijn budgetten niet toereikend voor de werkelijke kosten.

  Lees verder

  Labels:

 3. Henk.jpeg
  CU_SGP_Logo
  Door CU SGP Doetinchem op 26 november 2019

  Keuzerichtingen en begroting 2020

  De afgelopen maanden hebben voor het college en mij als ‘trekkend’ portefeuillehouder financiën in het teken gestaan van de keuzerichtingen/bezuinigingen en de begroting 2020. Rond half juni kregen we inzicht in een jaarlijks oplopend tekort van €9 naar €12 miljoen voor de gemeente Doetinchem, op een begroting van €225 miljoen. Het tekort is ontstaan doordat we in mei veel minder geld van het Rijk kregen voor onze uit te voeren taken en sterk oplopende kosten in de zorg.

  Lees verder

  Labels: