Coalitieonderhandelingen 2022-2026 van start!

1265634_685506768174479_1695279748900524539_o.jpg
CU_SGP_Logo
Door CU SGP Doetinchem op woensdag 6 april 2022

Coalitieonderhandelingen 2022-2026 van start!

En de ChristenUnie-SGP mag daar weer aan deelnemen...

De verkiezingen liggen alweer 3 weken achter ons. Wij verloren 90 stemmen t.o.v. de verkiezingen in 2018, maar zijn dankbaar dat we met ruim 1000 stemmen onze zetel in de gemeenteraad behouden. Bedankt voor jullie stem! 

Vorige week hebben we een gesprek gehad met de informateur, Jaco Geurts (Tweede Kamerlid namens het CDA). En vanavond presenteerde hij zijn bevindingen. 

Naast zijn advies voor een coalitie, vertelde Jaco Geurts ook dat hem de positieve sfeer in onze gehele gemeenteraad was opgevallen. Hij complimenteert ons met de onderlinge samenwerking. Op naar een mooie nieuwe periode! En we kijken uit naar een mooie onderhandelingstijd!

Van de website van de gemeente Doetinchem:

csm_Jaco Geurts 10_31560ee3a4

Informateur Jaco Geurts (foto) presenteerde woensdag 6 april zijn Rapport van bevindingen aan de Doetinchemse gemeenteraad. Het rapport van de informateur bevat een advies voor de te vormen coalitie en een aantal inhoudelijke aanbevelingen.

In zijn rapport geeft de informateur het advies om met de volgende partijen uit de Doetinchemse gemeenteraad de formatiegesprekken te starten:

  • CDA
  • VVD
  • GemeenteBelangen Doetinchem
  • D66
  • CU-SGP

In zijn rapport stelt de informateur: “Volgens mij vinden deze fracties elkaar in een groot onderling vertrouwen om samen op een stabiele en constructieve wijze de stad Doetinchem te gaan besturen.

Ook geeft de informateur in zijn rapport aan wat belangrijke onderwerpen zijn tijdens de formatiegesprekken. Het gaat dan om wonen en bouwen, de energietransitie, het sociaal domein, het voorzieningenniveau en de communicatie naar inwoners, dorpsraden, verenigingen en ondernemers.

Jeroen Berends, fractievoorzitter van het CDA, heeft het rapport van de informateur in ontvangst genomen en in zijn slotwoord aan de raad aangegeven op basis van dit advies aan de slag te gaan met de formatiegesprekken om te komen tot een nieuwe coalitie.

Het Rapport van Bevindingen hier te vinden: https://besluitvorming.doetinchem.nl/Vergaderingen/informatieve-raadsbijeenkomst/2022/06-april/19:30/Rapportage-informateur-Jaco-Geurts-Doetinchem-DEF.pdf

Wij zijn dankbaar dat wij opnieuw deel mogen nemen aan de coalitieonderhandelingen en gaan ons opnieuw inzetten voor het christelijk sociale geluid in Doetinchem!