12. Maikel de Kreek

Maikel de Kreek_2.jpg
CU_SGP_Logo
Door CU SGP Doetinchem op dinsdag 11 januari 2022

12. Maikel de Kreek

Ik ben Maikel de Kreek en woon met mijn gezin in Doetinchem. Ik ben op 11 september 1975 geboren in Zaandam en opgegroeid in Heemstede. Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht in Haarlem en ik heb daar mijn MAVO, HAVO en VWO diploma gehaald. Daarna heb ik theologie gestudeerd aan de Theologische Universiteit van Kampen en Apeldoorn. Ik ben getrouwd met Caroline en wij hebben twee kinderen. Naast mijn werkzaamheden ben ik voetbaltrainer bij DZC’68, bestuursvoorzitter van de Internationale Bijbel Bond en columnist bij het radioprogramma Zin-in-Zondag van omroep Gelderland.

Na mijn theologische opleiding te hebben voltooid, ben ik in 2003 predikant geworden van de Nederlands Gereformeerde Kerken. Van 2004-2010 ben ik verbonden geweest aan de gemeente in Rijsbergen (Brabant) en vanaf mei 2010 tot nu dien ik de NGK in Doetinchem. Onze gemeente komt bijeen in de Heilige Geest kerk aan de Bilderdijkstraat in Doetinchem. Ik voel mij geroepen om Gods Woord op een hedendaagse wijze door te geven. Samen met een groot team aan vrijwilligers willen wij met onze gemeente in deze stad en omgeving een lichtend licht en een zoutend zout zijn!

Dit jaar sta ik voor het eerst op de kieslijst voor de gemeentelijke verkiezingen in Doetinchem. De politiek heeft mij altijd al geïnteresseerd omdat je samen met andere partijgenoten het verschil kan maken. Ik wil hierin mijn gaven en talenten inzetten om op te komen voor hen die zorg nodig hebben op welk gebied dan ook. Het omkijken naar jongeren en eenzamen heeft mijn hart. Het is mooi dat de SGP-CU haar stem in deze stad laat horen en opkomt voor christelijke normen en waarden. Hier wil ik mij van harte voor inzetten!